Nummer 4 | Jaargang 22
22-09-2020

TERUGKOPPELING STUDIEDAG
Vorige week maandag hebben we met het hele team een hele interessante studiedag gehad gericht op talentontwikkeling. We hebben talenten bij ons zelf ontdekt en we hebben geleerd om talentgesprekken te voeren. Tijdens deze dag hebben we kennisgemaakt met de 39 talenten zoals die bij deze methodiek gebruikt worden. We hebben inhoudelijke gesprekken met elkaar gevoerd over onze talenten en dit zorgde ervoor dat we elkaar nog beter leerde kennen. De talentgesprekken willen we gaan inzetten om kinderen op jonge leeftijd bewust te maken dat je talenten hebt (gemiddeld maar liefst 12) en deze naarmate je ouder wordt verder gaat ontwikkelen. Samengevat was het een waardevolle en interessante studiedag. We kijken daarom met veel enthousiasme uit naar het vervolg op vrijdag 25 september.
STUDIEDAG
Op vrijdag 25 september staat onze volgende studiedag van dit schooljaar gepland. Deze studiedag staat wederom in het teken van talentontwikkeling. Samen met het team van OBS Het Toverkruid zullen we ons verder gaan verdiepen in het ontwikkelen van talenten en het voeren van talentgesprekken. Deze dag worden we via een livestream begeleid door Luk Dewulf en Els Pronk. Zij zijn de grondleggers van de methodiek rondom talentfluisteraar. Na deze studiedag geven we weer een terugkoppeling wat deze dag ons opgeleverd heeft. Alle kinderen zijn deze dag vrij!
AVG
Vanwege de wet bescherming persoonsgegevens zijn we als school wettelijk verplicht om aan het begin van ieder schooljaar onze ouders om toestemming te vragen voor het gebruik van (persoons)gegevens en het plaatsen van foto’s en video via verschillende media-kanalen. Door middel van het AVG toestemmingsformulier kunnen ouders aangeven waar wel toestemming voor gegeven wordt én waar geen toestemming voor gegeven wordt. Je vindt het formulier in onze Basisschool App onder de tegel ‘informatie’. Klik dan door naar ‘ouders’ en open vervolgens het AVG toestemmingsformulier en vul deze in. Vergeet niet om een handtekening te plaatsen en op verzenden te klikken.
CORONA UPDATE
Tijdens de persconferentie over het coronavirus van vrijdagavond 18 september heeft het kabinet medegedeeld dat richtlijnen voor kinderen in de basisschoolleeftijd worden versoepeld. Het besluit is dat kinderen met klachten (verkoudheid, snotneus etc.) niet thuis hoeven te blijven van school en niet op het coronavirus getest hoeven te worden.
Vanaf maandag 21 september krijgt onderwijspersoneel in het primair en voorgezet onderwijs - na toestemming van de schoolleider – toegang tot de voorrangsprocedure voor het testen op Covid-19 bij de GGD. De voorrangsprocedure is uitsluitend bedoeld voor het voorkomen van uitval van onderwijstijd, zodat de continuïteit van het primair proces zo min mogelijk in gevaar komt. Tot op heden zijn er nog geen collega’s die hiervan gebruik gemaakt hebben.
Met betrekking tot het thuisblijven bij een coronatest is het beleid als volgt vastgesteld:
1. Wanneer een gezinslid getest wordt op corona maar géén koorts heeft, dan mogen de overige gezinsleden (mits koortsvrij) gewoon gaan werken en/of naar school.
2. Wanneer een gezinslid getest wordt op corona én ook koorts heeft, dan blijven alle gezinsleden thuis. Pas wanneer de uitslag bekend is en deze negatief is, mogen gezinsleden weer naar het werk en/of school.
E-WASTE RACE
E-waste staat voor elektronisch afval. Op dit moment wordt in Nederland iets meer dan de helft van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled. Dit is enorm zonde, want het zit vol met waardevolle materialen. Gaat u maar eens na wat u mogelijk thuis nog heeft liggen: een oude telefoon, wekker, kapotte printer of dvd-speler? Recyclen kan beter door het gemakkelijker en leuker te maken. Dit doen we met de E-waste Race!
Scholieren worden tijdens de race ondersteund door een website (https://www.ewasterace.nl/home). Op deze website kunnen buurtbewoners e-waste aanmelden en aangeven wanneer dit opgehaald kan worden. De deelnemende groepen kunnen op deze tijd langs de buurtbewoner om het e-waste op te halen. Dr Digibeet heeft hier een kort filmpje over gemaakt. Klik hier om het filmpje te bekijken.
We zien dat iedereen ontzettend goed z’n best doet om e-waste in te zamelen en dat vinden we natuurlijk geweldig! De race verloopt dan ook soepel en naar wens. Wel moeten we vragen om niet te grote voorwerpen in te leveren. We hebben vanuit de organisatie een mailtje gekregen dat er te veel grote voorwerpen ingeleverd worden. Dit is niet de bedoeling. Alle voorwerpen zouden in een bak met de volgende afmetingen moeten passen: 53cm x 48cm x 95cm. Wanneer het voorwerp groter is dan deze afmetingen dan dit voorwerp niet inleveren, want het wordt dan niet meegenomen. Graag hierop letten!
VERKEER
De gemeente Asten wil verkeersveiligheid zichtbaar maken. De eerste stap hierbij is bewustwording. Het bewust omgaan met verkeerssituaties en het bewust naleven van de verkeersregels.
Voor de scholieren is een leuke verkeersquiz bedacht met een prachtige prijs. In de verkeersquiz herken je misschien wel enkele situaties. Sommige situaties komen uit jouw schoolomgeving of zijn te vinden in je eigen woonstraat. Voor ouders en grootouders is het natuurlijk erg leuk om de verkeersquiz samen met de scholieren te maken.
De verkeersquiz is inmiddels van start gegaan en loopt tot en met 30 oktober 2020. Door hier te klikken kom je bij de verkeersquiz. Vul vervolgens je gegevens in en start de quiz door op ‘volgende’ te klikken.
Heel veel succes! Samen verbeteren we de verkeersveiligheid in onze eigen omgeving.
CURSUS VOOR OUDERS
Elk jaar organiseert de GMR een cursus medezeggenschap. Voor de leden van de GMR maar ook voor (nieuwe) leden van de MR'en. Bij voldoende deelname kan deze cursus op locatie, met alleen PlatOO-deelnemers georganiseerd worden. Dit jaar willen we, naast de zittende (G)MR-leden, ook personeelsleden en ouders die interesse hebben in de medezeggenschap uitnodigen om deel te nemen. Deelname aan de cursus verplicht je niet om zitting te nemen in de GMR of een MR.
Wat leer je in de MR-startcursus?
Je krijgt inzicht in de formele en informele positie van de (G)MR, maakt kennis met beginselen van het werk als (G)MR-lid en leert om op een effectieve manier invloed uit te oefenen op de beleidsontwikkeling op school. Als lid van de (G)MR kun je hierdoor een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs.
Na deze cursus
· heb je inzicht in de formele en informele positie van de (G)MR;
· ken je alle beginselen van het werk als (G)MR-lid;
· kun je effectief invloed uitoefenen op het beleid;
· ken je de hoofdlijnen van de WMS; het doel van statuut/reglement, en
· ken je de instemmings- en adviesbevoegdheden.
De cursus wordt bij voldoende aanmeldingen gegeven op woensdagavond 7 oktober as. van 19.00 tot 21.30 uur bij OBS De Bron in Deurne. Aanmelden kan per mail bij Monique Cortooms: monique@obsdebrondeurne.nl.

24 SEPTEMBER
AFSLUITEN SCHOOLPROJECT
“IK REIS DOOR DE RUIMTE”
25 SEPTEMBER 2020
STUDIEDAG
ALLE KINDEREN ZIJN DEZE DAG VRIJ
28 SEPTEMBER 2020
VERGADERING MR
29 SEPTEMBER 2020
INFO-AVOND VARENDONCK SOMEREN (19.30 UUR)
VOOR OUDERS VAN LEERLINGEN GROEP 7-8
30 SEPTEMBER 2020
START KINDERBOEKENWEEK

Vragen of een bijdrage aan de nieuwsbrief
Horizontaal, kunt u mailen naar:
directie@obs-dehorizon.nl